Zwangerschapsmassage

Ben je zwanger? Verdient je veranderende lichaam en buik wel wat extra liefdevolle aandacht?
Neem eens wat me-time, laat jezelf en je buikbaby verwennen door mijn handen en kom volledig ontspannen!

Wanneer je zwanger bent kunnen jij en je buikbaby samen komen genieten van een ontspannende zwangerschapsmassage.

De massage- en ontspanningstechnieken ik gebruik zorgen voor een betere nachtrust, vermindert rugpijn en vermindert eventuele bekkenklachten en kuitkrampen.
Het zorgt voor een afname van stress waardoor ontspannen makkelijker gaat en je lichaam beter kan reageren op de kwaaltjes.
Daarnaast krijg je soepelere spieren en bevordert het je bloedsomloop.

Tegelijk geniet ook jouw buikbaby’tje mee! En doordat jij je bewustzijnsniveau verhoogt, helpt het je om de connectie te maken met je baby’tje. Al voor de bevalling!

Wat is een ontspannende zwangerschapsmassage ?

Veel vrouwen ervaren de zwangerschap als een geweldige periode, die echter onvermijdelijk gepaard gaat met fysieke veranderingen, die extra inspanning van je lichaam vereisen. Je spieren en gewrichten worden losser en soepeler om ruimte te maken voor je baby, maar ook om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Al die veranderingen kunnen voor heel wat zwangerschapskwaaltjes zorgen. Slecht slapen kan hiervan een gevolg zijn.

Een zwangerschapsmassage is een mix van zachte massagetechnieken en ontspanningstechnieken die, wanneer ze gecombineerd worden, je lichaam ontspant waardoor je spieren soepeler worden, je ademhaling beter wordt en je hoofd helemaal tot rust komt. Daarnaast wordt ook je bloedcirculatie gestimuleerd én zelfs die van je baby. Er wordt gewerkt met zwakke drukpunten waar vaak kwaaltjes kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap (onderrug, bekken, heupen), waarbij ik altijd rekening hou met de mama én de baby.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby (o.a. de hersenontwikkeling), waardoor er ook minder complicaties optreden tijdens de bevalling.

Afhankelijk in welke periode je van je zwangerschap bevindt, hoeveel weken je bent, wordt de fysieke focus verlegd.
Zo zorgt een massage er in de eerste drie maanden vooral voor dat je je fit voelt en kan het helpen om misselijkheid en hoofdpijn te voorkomen of te verminderen.
In het tweede trimester verlicht de massage vooral klachten zoals rugpijn en beenkramp.
In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

 

Tal van voordelen

 • vermindert spanning, spierstijfheid en spierkrampen

 • vermindert rugpijn en bekkenklachten
 • vermindert kuitkrampen
 • vermindert stress doordat de balans zich herstelt tussen je sympatische en parasympatische systeem van je zenuwstelsel
 • vermindert eventuele angstgevoelens en brengt je emoties in balans
 • je krijgt soepelere spieren
 • je krijgt een betere bloedcirculatie
 • je ervaart een bijzonder rustgevend gevoel doordat de afscheiding van endorfines in je hersenen wordt getriggert
 • de kwaliteit van je nachtrust verbetert door de ontspanning en het los masseren van pijnlijke spieren
 • je verhoogt je aandacht en bewustzijnsniveau
 • je versterkt de connectie met je buikbaby al voor de geboorte

 

 

Praktisch

Een ontspannende zwangerschapsmassage duurt anderhalf uur en omvat een korte voor- en nabespreking, de ontspannende zwangerschapsmassage zelf en een persoonlijke geleide relaxatie indien gewenst.

 • Je bent welkom vanaf 12 weken zwangerschap. Hoe verder je in je zwangerschap bent, des te meer kan je buikbaby mee genieten.
 • De ontspannende zwangerschapsmassage gaat door in mijn privépraktijk te Waanrode, op een comfortabele massagetafel, in een ontspannende sfeer, indien gewenst met rustgevende achtergrondmuziek.
 • Er wordt gewerkt met plantaardige massage olie die 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd is.
 • Tijdens de massage houdt je je ondergoed of bikini aan. De rest van je lichaam wordt toegedekt met handdoeken en eventueel een extra dekentje.
 • Er wordt steeds rekening gehouden dat jij comfortabel ligt op je zij, of eventueel op je rug, waar er voldoende kussens zijn om je te ondersteunen en je comfort te verhogen. Je hoeft uiteraard nooit op je buik te liggen.
 • Afhankelijk waar jij op die moment nood voor voelt, wordt er een accent gelegd op het masseren van je gelaat, armen en handen, je rug, nek en schouders, je benen en voeten of je babybuik(je).

Tijdens de korte nabespreking heb ik water of een biologische kruidenthee voor je klaarstaan.

 

 

Heb je harde buiken die met regelmaat terugkomen, een zwangerschapsvergiftiging, hevige buikpijn, koorts, een risicozwangerschap (eerdere miskraam, vroeggeboorte, meerling,…) of voel je je onwel of heb je andere medische klachten? Raadpleeg dan eerst je arts of vroedvrouw.