De eerste werd teruggeplaatst, en wat een succes! Wij verwachten onze tweede dochter

k begon er vrij sceptisch aan, want hoe zou iets zweverigs als yoga mij zwanger kunnen maken?

Intussen heb ik niet alleen leren luisteren naar mijn lichaam, maar ook naar mijn hoofd. In plaats van krampachtig vast te houden aan wat ik niet heb kan ik mij nu ontspannen en mijzelf losmaken van mijn frustraties.

Een baby is er nog niet, maar de weg ernaartoe is toch al een pak draaglijker geworden xxx

update: februari 2018

Ik begon de lessen om mij te leren ontspannen en als ondersteuning voor het ivf traject waar ik zo bang voor was. Mijn verwachting in die zin is meer dan ingelost.

Maar wat ik niet had verwacht was de grootsheid van fertiliteitsyoga. Er wordt specifiek op je klieren, je eierstokken, je baarmoeder gewerkt. Je leert je lichaam uit de knoop halen en in balans brengen. Tijdens onze tweede poging sloegen de hormonen enkel aan op mijn rechter eierstok, terwijl er links weinig gebeurde. Tot na een vrijdagavondles met focus op eierstokken. Een mooie oogst van 13 eicellen was het resultaat, waarvan er dan 6 goed bevrucht werden.

De eerste daarvan werd in november teruggeplaatst, en wat een succes! In augustus verwachten wij onze tweede dochter, met dank aan An.

An: “Vergeet ook jezelf niet te bedanken voor je doorzettingsvermogen! Je maakt me een blije en dankbare vrouw dat ik je mocht ondersteunen op deze mooie reis naar je zwangerschap. En ik zou de oorbellen bijna vergeten… worden trouw gedragen tijdens de wachtweken 😉 Dankjewel!
Ik wens jullie ook via deze weg een dikke proficiat en kijk al uit naar het geboortekaartje.”