Over An

Mijn missie

Het is mijn missie om al mijn kennis, vanuit opleiding en eigen ervaring, over te dragen aan zoveel mogelijk zoekende (wens)mama’s. Door je te informeren, inspireren en ondersteunen met mijn eigen ontwikkelde complementaire methode, zal je bewustzijnsniveau verhogen en kan je (weer) (meer) vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam en je intuïtie, je buikgevoel, je hart. Want dat klopt altijd.

In mijn holistische visie (het samengaan van lichaam én geest) benader ik dit alles, gebaseerd op de 4 pijlers:

 • positieve mindset
 • gezonde voeding
 • beweging
 • ontspanning

Ik ben er voor jou op pad naar je zwangerschap en tijdens je zwangerschap.

Mijn kennis & ervaring

 • Fertiliteitsyoga docente – Fit for Fertility Yoga Coach – Rika Lukac (auteur “InNESTeling zwanger worden en blijven”)
 • Kinderwensconsulente – Kinderwens Vlaanderen vzw
 • Orthomoleculair voedingscoach – eFIOW (voordien: Faché Instituut)
 • Dagcursus Hormoonbalans voor vrouwen – ir. Ralph Moorman (Hormoonfactor) en dr. Barbara Havenith (gynaecoloog en directeur Vrouwenpoli Boxmeer)
 • Dagcursus Hormoonyoga – Ineke Van Nieuwenhove, opgeleid door Dinah Rodrigues
 • Fertiliteitsmassage – Womb & Fertility Massage Therapy – Clare Blake (UK)
 • 7 jaar lang wekelijks hatha yoga les bij Jacques Gheysen (Swami Satyam Majnu) in het yogacentrum Panta-Rei
 • Nauw contact met mijn collega Ellen Van der Valk (Fertility Yoga & Lifestyle) (NL)
 • Dagcursus Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt – Anna Verwaal
 • Zwangerschapsmassage -Fabina Van Halteren
 • 2-daagse verdieping From womb to world – Anna Verwaal (lid van APPPAH, the Association of Pre & Perinatal Psychology and Health)
 • Zwangerschapsmassage – Wellness Academie

Inclusief het verslinden en grondig bestuderen van vele boeken rond de thema’s fertiliteit, positieve mindset, gezonde voeding, yoga, PCOS, hormonen, kinderwens en zwangerschap.

En het bijwonen van vele lezingen en workshops van o.a. Leen Steyaert, Geert Verhelst (auteur “Groot handboek geneeskrachtige planten”), Juglen Zwaan, Pascale Naessens,… en de Challange Day (Over de streep) “Birth Day” met Yvonne Rich.

 

Mijn verhaal

Lieve wensouders,
graag wil ik jullie wat over mezelf vertellen en hoe ik er toe gekomen ben om volgens mijn holistische visie te gaan leven en mijn missie volop uit te dragen.

Zelf hebben wij een actieve kinderwens en kan ik mezelf sinds februari 2015 ‘wensmama’ noemen. Voordien heb ik 10 jaar de anticonceptiepil genomen, had ik zéér pijnlijke maandstonden, maar alles leek helemaal in orde bij de laparoscopie, geen endometriose zoals men vermoedde.

Tijdens de cursus orthomoleculaire voedingsleer werd ik getriggerd door de negatieve gevolgen van jarenlang pilgebruik. En zo bleek ook… mijn cyclus kwam wel, maar was heel onregelmatig. Duidelijk aan het ontpillen…

Tot ik plots wel een héél erg lange cyclus had… En de zwangerschapstest bleef spierwit. Toen is er PCOS (polycystisch ovarium syndroom) vastgesteld op de echo en in m’n bloedwaardes. Ook de vervelende klachten kregen een verklaring.

Doordat ik me ging verdiepen in PCOS ontdekte ik dat het enerzijds hormonaal is, maar dat er anderzijds ook een mentaal gedeelte achter deze aandoening schuilt. Zo rolde ik weer in het rouw- en verliesproces van mijn mama. Bijkomend nam ik het besluit om dit zonder medicatie (ev. Clomid), noch operatie (ovariele drilling die me werd voorgesteld) aan te pakken door het aanpassen van mijn voeding, mindset en algemene levensstijl.

Na zo’n goed half jaar geen maandstonden, was ik blij om weer een cyclus te hebben. Al was die nog onregelmatig, ik had in ieder geval toch weer een eisprong, én kans om zwanger te worden. Gaandeweg werd mijn cyclus steeds regelmatiger, verminderden die vervelende klachten, ken ik mijn lijf nu heel goed en voel me zowel lichamelijk als emotioneel weer in balans.

Vanaf april 2016 leek het voor ons ook logisch dat we vanaf dan pas het “één jaar natuurlijk proberen”, kunnen tellen. Maar maand na maand kwamen de maandstonden en geen enkele positieve zwangerschapstest, zélfs nog geen héél licht streepje.

Daarom besloten we om in 2017 ‘t één en ‘t ander te laten testen, op ons tempo. Want vanuit onze holistische visie en levenswijze kozen wij samen heel bewust om het medische traject niet in te stappen (IUI was ons al voorgesteld en àls er één of beide eileiders niet doorgankelijk zou zijn, dan zou het IVF/ICSI worden).
Test na test konden wij mogelijke verklaringen waarom we niet zwanger werden, schrappen van het lijstje. Ook dat ik daadwerkelijk een eisprong heb, is meermaals vastgesteld. Alles is in orde bij ons beiden, dus op mijn voorgeschiedenis van PCOS na, zijn wij onverklaard vermindert vruchtbaar.
Daarom blijven wij elke kans benutten, neem nog steeds kwalitatieve voedingssupplementen en ga geregeld langs bij een collega.

En hoe verder de tijd vordert, des te meer verdiep ik mij in de materie van vruchtbaarheid, PCOS, hormonale disbalans,… en vooral ook alle mogelijke complementaire methodes die ondersteunend kunnen werken bij een zwangerschapswens (natuurlijk of in een medisch traject).

Het stemt mij ook diep gelukkig dat ik andere wensmama’s kan begeleiden in deze prachtige reis, dat zij mij het vertrouwen geven en aan de slag gaan met de kennis die ik hun overdraag. Met mooie resultaten tot gevolg (bolle buikjes én baby’tjes).
Ik ben mijn lichaam ook dankbaar voor al deze wijze levenslessen, en dat ik een verrijking mag zijn in het leven van wensouders met een nog onvervulde kinderwens.

 

 

** samen op reis naar een zwangerschap **

IMG_20160506_120335